Webcam van Meteomoes, zicht op het zuid-west, de Pompelhoekstraat bij ons bekend als de Waterstraat. Elke 5 minuten krijg je een nieuw beeld of een animatie van de laatste 24h.

 
Webcamtijdlijn: Ga met de muis over de tijdlijn die u onder de webcamafbeelding ziet en beweeg van rechts naar links om de afgelopen 90 minuten te bekijken. Een donker blokje geeft 10 minuten terug in de tijd aan.
webcam
lijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijnlijn
90 minuten terug vorige   volgende 90 minuten vooruit

Rechtstreeks beeld
Webcam MeteoMoes
Met de muis over de afbeelding bewegen kan de laatste 24h-film tonen.

 

We hadden het plan om een webcam te plaatsen sinds de start van ons project en...

Op 31 mei 2012 komt de Axis 210 aan, we testen uitgebreid de mogelijkheden. Hieronder info voor wie er iets mee aan kan.


Installatie:

- Van de meegeleverde CD downloaden we IPUtility.exe. De camera wordt aangesloten op het netwerk en op het stroomnetwerk. De groene controlelampjes lichten op. IPUtility.exe opstarten geeft de cameragegevens (serienummer en IP adres).

- Reset camera: Druk op resetknop, sluit de stroom aan en houdt ingedrukt tot Power LED oranje knippert. Knop loslaten en wachten tot de LED groen oplicht.

- Met windows 7 is de camera gewoon zichtbaar in de verkenner "Netwerk" - dubbel klikken geeft het configuratiescherm in de browser. Hier kunnen alle instellingen gedaan worden, er is ook een life beeld.

- We besluiten om de vijf minuten een beeld weg te schrijven met maximum kwaliteit (jpeg, 640 * 480 px - 50 à 70 kB). Voor de website hebben we twee kleinere beelden nodig en gebruiken een script gestuurd door een cronjob om ze om de vijf minuten te verkleinen. Eerst schrijven we onderaan wat gegevens weg zoals temperatuur, luchtdruk en wind. Voor wie interesse heeft, hieronder het script: opgeslagen in jpegmaker.php

// webcamafbeelding met info voor jpg image, de webcam laadt meteomoes1.jpg, we hebben meteomoes.jpg nodig
$img = imagecreatefromjpeg ( "meteomoes1.jpg" );
$background = imagecolorallocate( $img, 250, 250, 250 ); // eerste declaratie altijd achtergrond #fafafa
$text_colour = imagecolorallocate( $img, 250, 250, 250 ); // kleur tekst #fafafa
imagestring( $img, 3, 80, 464, "$tijdVP10 - Temp $outsideTemp_komma $temptrend1u"."/h - $luchtdrukws $barotrend1u"."hPa/h - $wind10Avg"."km/h $winddir10mintxt - $ShortDate", $text_colour );
imagejpeg( $img, "meteomoes.jpg" ); // deze opdracht maakt een afbeelding op de server met de tekst erover
imagedestroy( $img ); // geheugen vrij maken

// De afbeelding verkleinen (een voorbeeld)
function resizeImage($originalImage,$new_height){

// Origineel ophalen en afmetingen berekenen
list($width, $height) = getimagesize($originalImage);
$new_width = round(($width * $new_height) / $height);

// Nieuwe afbeelding
$imageResized = imagecreatetruecolor($new_width, $new_height);
$imageTmp = imagecreatefromjpeg ($originalImage);
imagecopyresampled($imageResized, $imageTmp, 0, 0, 0, 0, $new_width, $new_height, $width, $height);

// Output
imagejpeg($imageResized, "meteomoes_klein.jpg");
imagedestroy($imageResized);
return;
}

// De opdracht
resizeImage("meteomoes.jpg",280); // te verkleinen beeld


Axis 210De camera:

De Axis 210 Netwerkcamera is een kosteneffectieve oplossing voor indoor, professionele surveillance toepassingen. De 210 levert superieure kwaliteit door gebruik te maken van progressieve scan en biedt ingebouwde beweging detectie en ondersteuning van geavanceerd event management.

Met de ingebouwde Webserver is de Axis 210 direct aan te sluiten op een IP netwerk en maakt remote monitoring via een local area network of het Internet mogelijk m.b.v. een standaard Web browser. De AXIS 210 is een ideale keuze voor het beveiligen van kantoren, winkels en vele andere faciliteiten.

De AXIS 210 biedt Motion JPEG gebaseerde video tot 30 frames per seconde. Voor toepassingen waar de beschikbare bandbreedte beperkt is en toch hoge frame rates gewenst zijn, met een downloadable upgrade met MPEG-4 ondersteuning.

Features:
. Superieure beeldkwaliteit met progressive scan CCD sensor en geavanceerde video processing
. Tot 30 frames/sec in alle resoluties t/m 640x480 in verschillende kwaliteit niveaus
. Ingebouwde Web server
. Ingebouwde video bewegingdetectie met pre- en post- alarm buffers
. Scheduled en triggered event functionaliteit met alarm notificatie via e-mail, TCP, HTTP, en upload van beelden via e-mail, FTP & HTTP
. Mogelijkheid tot invoegen van privacy masker, logo of overlay beeld in de video stream
. Tot 20 gelijktijdige gebruikers die de camera direct benaderen; nagenoeg ongelimiteerd bij tussenkomst van een applicatie server
. Security: multi user-level password beveiliging voor beperkte camera toegang, plus IP adres filtering
. Eenvoudige installatie dankzij Axis Internet Dynamic DNS service of de Windows gebaseerde AXIS IP Utility software