Uitgebreide meetresultaten per weerelement. Tabellen met meetresultaten. Het dagelijks weer.

Startpagina voor meetresultaten
Voorspellingen
Voorspellingen
Temperatuur
Temperatuur
Luchtdruk
Baro
Regen
Neerslag
Wind
Wind
Zon
Zon
Lucht
Bliksem
Onweer
MeteoMoes Onweer
Bodem
Benelux weer
Metar
Metar
Lucht
Ruimteweer
Lucht
Luchtgesteldheid
Bodem
Bodem
Bodem
Grafieken
Realtime
Realtime
Tabel
Awekas
Tabel
Een tabel
Tabellen
Tabellen
tabellijst
Tabellenlijst
 

De term 'weer' wordt gebruikt voor het beschrijven van de veranderingen die van dag tot dag plaatsvinden in onze atmosfeer. Zij worden door meteorologen vastgelegd in de vorm van de gemeten temperatuur, vochtigheid, bewolkingsraad, wind en neerslag dat door ons ervaren wordt als kou, warmte, wind, regen...
De bron van al deze veranderingen is de zon. Terwijl de aarde om de zon draait en om een as wentelt die ongeveer 23,5° uit het lood staat, wordt hij op een heel onregelmatige manier verwarmd. Gebieden rond de evenaar ontvangen een sterkere straling dan gebieden nabij de polen als gevolg van verschillen in warmteopname worden continenten sneller warm dan oceanen.
De atmosfeer probeert steeds een evenwichtstoestand te bereiken en tracht de temperatuurverschillen af te vlakken door warme lucht naar de polen te voeren en koude lucht naar de evenaar. Terwijl dit gebeurt, wordt de lucht door de rotatie van richting veranderd, wordt zij door wrijving met land en zee afgeremd en door de zwaartekracht in een dunne laag boven de aarde gehouden. Deze kringlopen en krachten leiden tot ingewikkelde, constant veranderende patronen. Enorme golven van luchtmassa's en reusachtige spiralen van wolkenmassa's bewegen rond de aarde. Pas sinds de afgelopen eeuw zijn onderzoekers deze kolken in verband gaan brengen met de gebieden van hoge en lage druk.