23 januari 2017

Februari 2017

Koud! Eigen foto

Wat bracht januari 2017 tot nu? Nat & koud! Maar ook zonnig en aangenaam koud.

De temperatuur is de ganse maand gemiddeld lager dan normaal gebleven, zonder uitschieters naar onder of boven. Vandaag 23 januari noteren we gemiddeld voor Ukkel 0,6°, voor Moes 1,5° (normaal 3,3°). Begin januari was het koud, de barometer bleef hoog. Naar de 12de toe daalde de barometer, het werd wat warmer en de storm Dieter bouwde zich op, in de kranten sprak men al gauw van de ergste storm in 50 jaar. Het werd een flop, aan de kust werd wel 1,6 miljoen ton zand weggespoeld, dat zijn bijna 100.000 vrachtwagens en de wind kwam tot 100km/u maar in het binnenland bleef het eerder wat woelig met veel regen. In Moerzeke meten we momenteel 68mm, in Ukkel 52mm neerslag. In de Ardennen viel heel wat sneeuw.

De meeste dagen begonnen grijs maar vanaf de middag hadden we zon, het wordt een zonniger maand dan normaal, de wind komt, behalve tijdens de storm overwegend uit het noord-oosten maar is meestal zwak. Zonnig en oostenwind is de verklaring voor de koude, zonder echte vriesdagen, we noteren slechts één dag waarop de maximum temperatuur niet boven nul kwam.

Eigen bericht